Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Dakrenovatie: Mogelijkheden en werkwijze

Soms is een dak dusdanig beschadigd, dat het repareren van de kapotte delen van een dak niet meer voldoende is. In dit geval dient er dakrenovatie uitgevoerd te worden. Als dit niet gedaan wordt, is het risico groot dat er grote schade ontstaat aan het dak en de rest van het huis. Zo kan men last krijgen van lekkages en ernstige beschadiging van het dak, waardoor soms zelfs het gehele dak vervangen moet worden. Om dit te voorkomen, is het tijdig inschakelen van een dakdekker voor het uitvoeren van een dakrenovatie gewenst. Op deze pagina lees je meer over dakrenovatie.

Dak laten renoveren? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Wanneer is dakrenovatie gewenst?

Een dakrenovatie is altijd gewenst wanneer er sprake is van schade aan het dak die dusdanig groot is, dat deze schade niet met dakreparatie opgelost kan worden. Zo kan er sprake zijn van lekkages, scheuren in de dakbedekking of grote gaten in de dakbedekking. Als deze schade niet verholpen wordt, is de kans groot dat het hout onder de constructie door lekkages gaat rotten. En wanneer hout gaat rotten, is de constructie onder het dak niet meer stabiel. Dit kan erg gevaarlijk zijn. Daarom is het bij schade aan het dak altijd verstandig om een dakdekker in te schakelen, die jouw dak repareert of indien nodig renoveert.

 

Dak renoveren

 

Wat zijn de mogelijkheden van dakrenovatie?

Hoe een dak gerenoveerd moet worden, hangt af van het soort dak. Zo zijn er twee soorten daken, die allemaal een andere werkwijze hebben bij het renoveren van een dak. De soorten daken die we onderscheiden zijn schuine daken en platte daken. Schuine daken dienen gerenoveerd te worden met dakpannen. Hierbij worden de oude dakpannen verwijderd, om vervolgens te bekijken of de panlatten tevens beschadigd zijn. Is dit het geval, dan dient men deze ook te verwijderen en te vervangen. Vervolgens worden er nieuwe dakpannen op gelegd, om het dak weer helemaal schadevrij te maken. Indien gewenst, kan er ook een extra isolatielaag onder de panlatten toegevoegd worden. Hierdoor is de woning nog beter geïsoleerd en spreekt men van een overzetdak of mansardedak. Meer info over het dak renoveren vind je op dakconstructie.be

Bij het renoveren van een plat dak wordt er een andere wijze gehanteerd. Zo wordt er hier een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag heen gelegd of kan men ervoor kiezen om de oude laag helemaal te verwijderen en te vervangen door een nieuwe laag. Wil je hier extra isolatie aan het dak aan laten brengen, dan dient de oude laag altijd verwijderd te worden. Welke optie er gekozen wordt, is geheel afhankelijk per situatie en wordt dan ook per dak bekeken.Tot slot kan er bij beide soorten daken tevens gekozen worden voor zonnepanelen, om zelf energie op te wekken. Deze extra werkzaamheid kan uitgevoerd worden bij het renoveren van het dak, om deze echt duurzaam te maken.

 

Tip: Overweeg je om je dak te renoveren? Dan is het verstandig om prijzen te vergelijken van verschillende dakwerkers. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan bij erkende dakwerkers.

 

Plat dakrenovatie

 

Wat is de werkwijze bij dakrenovatie?

Omdat er verschillende mogelijkheden zijn bij het uitvoeren van dakrenovatie, wordt per situatie door de betreffende dakdekker bekeken welke werkwijze gehanteerd moet worden bij het renoveren van het dak. De werkwijze die men uiteindelijk kiest, is afhankelijk van het soort dak, de hoeveelheid schade aan een dak en of je isolatie aan wil laten brengen aan het dak, of niet. Uiteraard wordt er altijd overlegd voor er actie ondernomen wordt, zodat je precies weet wat er te gebeuren staat en hoeveel dit gaat kosten. Zo worden de zorgen van de dakrenovatie geheel uit handen genomen, maar heb je zelf wel invloed op het eindresultaat.