Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Gevelbekleding: overzicht & prijzen

Wil je je buitenmuur bekleden maar ben je er nog niet goed aan uit met welk materiaal? Geen nood: wij zetten de voornaamste soorten gevelbekleding voor jou op een rijtje. Je ontdekt hun belangrijkste eigenschappen en richtprijzen voor elk type buitenmuurbekleding.

 

Soorten gevelbekleding

Type gevelbekledingPrijs plaatsing, exclusief isolatiePrijs plaatsing, inclusief isolatie
Crepiv.a. €40 per m²€100 - €140 per m²
Kaleien€25 - €40 per m²n.v.t.
Houten panelenv.a. €100 per m²€120 - €250 per m²
Steenstripsv.a. €150 per m²€200 - €250 per m²
Metalen gevelbekledingv.a.€50 per m²€100 - €180 per m²
Houtcomposiet€35 - €50 per m²€150 - €185 per m²
Leienv.a. €75 per m² (kunstleien)
v.a. €110 (natuurleien)
€190 - €250 per m²
Kunststof (PVC)€75 - €125 per m²€190 - €250 per m²
Bakstenen€70 - €90 per m²€175 - €225 per m²
Op zoek naar een vakman voor gevelbekleding? Ontvang gratis offertes op maat en vergelijk prijzen!
Klik hier om offertes aan te vragen.

 

gevelbekleding crepi ① Gevelbepleistering / crepi

Crepi is gevelbepleistering op basis van zand en cement. Dit materiaal is zeer interessant in combinatie met buitenisolatie, aangezien deze sierpleister als afwerkingslaag op de isolatie kan worden aangebracht.

Er zijn twee soorten crepi: minerale gevelpleister en synthetische gevelpleister. De eerste soort heeft een ruwere look dan de tweede en is daarom meer geschikt bij renovatiewerken (oneffenheden verbergen). Crepi biedt goede bescherming tegen vocht en bestaat in elke kleur. Lees meer over crepi gevelbekleding.

 

gevel kaleien ② Gevel kaleien

Kaleien is een speciale verftechniek waarbij de gevel overschilderd wordt met kalkverf. Het voordeel van deze bekleding is dat oneffenheden of (kleine) beschadigingen in de buitenmuur probleemloos gecamoufleerd worden.

Bovendien beschermt de verf de gevel tegen alle weersomstandigheden. Nadeel is wel dat een gekaleide gevel sneller vuil wordt en daarom elke 5-10 jaar een nieuwe verflaag nodig heeft.

 

 

gevelbekleding hout ③ Houten panelen

Bij een houten gevel worden houten sidings (latten) op het gevelskelet aangebracht. Je hebt hierbij de keuze uit een breed aanbod aan houtsoorten. Tropische (harde) houtsoorten bieden wel betere bescherming tegen weersinvloeden dan de klassiekere zachte houtsoorten.

Ook thermowood en multiplex panelen zijn geschikt. Een houten gevelbekleding oogt zeer warm, maar vereist wel regelmatig onderhoud.

 

 

steenstrips buitenmuur ④ Steenstrips

In tegenstelling tot gewone bakstenen, zijn steenstrips relatief dun en licht. De steenstrips worden verzaagd uit bakstenen, maar het verschil met een gemetselde bakstenen muur is erg klein.

Zo kan je met beperkt ruimteverlies een bestaande gevel renoveren of een nieuwe gevel plaatsen. Steenstrips kunnen snel gemonteerd worden en geven je gevel een authentiek uitzicht.

 

 

 

gevelbekleding metaal ⑤ Metalen gevelbekleding

De populariteit van metalen gevelbekleding is de laatste jaren in opmars. Dit type gevelbekleding bestaat in verschillende vormen en kan uit diverse soorten metaal zijn opgebouwd. Zo kan je kiezen tussen zink, koper, aluminium en inox.

Qua uitvoering zijn de mogelijkheden groot: ga voor gegolfde platen, reliëfplaten, cassettes, sidings, sandwichpanelen en dakpannen.

 

 

 

gevelbekleding composiet ⑥ Houtcomposiet

Hou je van de uitstraling van hout maar ligt de prijs van massief hout niet binnen je budget? Niet getreurd: houtcomposiet is dan een uitstekend alternatief.

Houtcomposiet bestaat uit een mix van hout- of bamboevezels en kunststof bindmiddelen. De panelen zijn duurder dan kunststof panelen maar goedkoper dan houten sidings. Ze zien er ook iets natuurlijker uit dan kunststof gevelpanelen.

 

 

gevelbekleding leien ⑦ Leien

Leien zijn vooral bekend als dakbedekking, maar ze kunnen dus ook perfect dienst doen als gevelbekleding. We kunnen leistenen onderverdelen in natuurleien en kunstleien.

Kunstleien zijn goedkoper maar gaan wel minder lang mee dan natuurleien. Je kan heel wat richtingen uit wat betreft het uitzicht van de leien gevel. Onder meer verschillende legpatronen zijn mogelijk.

 

 

gevelbekleding pvc ⑧ Kunststof (PVC)

Ook gevelpanelen van kunststof zijn een interessante keuze. De panelen hebben een omhulsel van PVC met kunststof schuim aan de binnenkant.

Interessant om weten is dat deze onderhoudsvrij, duurzaam en licht van gewicht zijn. Bovendien zijn de panelen vrij goedkoop, bewerkbaar en in verschillende kleuren (of zelfs motieven) te verkrijgen.

 

 

 

soorten gevelbekleding ⑨ Bakstenen

Bakstenen zijn de meest traditionele en populaire vorm van gevelbekleding. Ze bestaan in alle maten, texturen, kleuren en gewichten. Er zijn maar liefst 3500 verschillende types baksteen in België!

Algemeen gesproken zijn er drie categorieën gevelstenen: handvorm gevelstenen, vormbakstenen en strengpers gevelstenen. Bakstenen gaan zeer lang mee: je mag uitgaan van een levensduur tot wel 75 jaar.

 

 

Een nieuwe gevelbekleding laten plaatsen? Doe hiervoor beroep op een erkende vakman. Zo ben je verzekerd van een prachtig en foutloos resultaat. Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat ontvangen van professionals in jouw buurt.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.