Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Prijs van ramen

Nieuwe ramen zijn een echte investering. Door je goed te informeren over de verschillende mogelijkheden en materialen, kan je een weloverwogen beslissing maken.

 

Tip: voor de beste prijs, is het verstandig om offertes op maat op te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kan je de verschillende voorstellen makkelijk vergelijken.
Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende raamspecialisten uit uw regio.

 

 

Gemiddelde prijs van ramen

De prijs van ramen wordt vooral beïnvloed door de keuze van het materiaal. Elke materiaalsoort heeft zijn of haar specifieke voordelen en nadelen. Hieronder vind je de gemiddelde prijzen van de verschillende materialen.

 

1) Kunststof kozijnen

Pvc is de goedkoopste materiaalsoort. Ze zijn te verkrijgen in heel wat stijlen en kleuren. Pvc ramen vereisen weinig onderhoud en gaan lang mee. Ze isoleren ook thermisch en akoestisch. Je kan ze verkrijgen in hout- of aluminiumlook. Het nadeel aan kunststof ramen is dat ze invloed ondervinden van hoge temperaturen. Kunststof is niet bestand tegen extreme hitte.

Gemiddelde prijs: € 700 / vierkante meter (inclusief btw, hr ++-glas en montage) – prijs aanvragen

 

 

2) Houten raamprofielen

Hout straalt authenticiteit en warmte uit. De uitstraling van je woning verandert compleet als je kiest voor houten ramen. Je kan ze verkrijgen in hardhout en zachthout. Ze zijn makkelijk te bewerken en te herstellen. Bovendien isoleren ze ook goed. Nadelig aan ramen in hout zijn de kostprijs en het onderhoud. Om de zoveel jaar dien je ze opnieuw te vernissen. Ze gaan ook iets minder lang mee dan pvc.

Gemiddelde prijs:  € 850 / vierkante meter  (inclusief btw, hr++-glas en plaatsing) – prijs aanvragen

 

3) Aluminium ramen

Aluminium ramen hebben een moderne uitstraling. Ze passen dan ook het best bij strakke woningen. De kostprijs van aluminium is redelijk hoog. In ruil hiervoor krijg je kozijnen die heel erg lang mee gaan (gemiddeld 40 jaar). Daarnaast is dit type ramen inbraak- en brandwerend. Tenslotte zijn ze ook onderhoudsvriendelijk. Aluminium zal nooit rotten of roesten. Daarnaast zijn ze ook vormvast.

Gemiddelde prijs:  € 950 / vierkante meter  (inclusief btw, hr++-glas en plaatsing) – prijs aanvragen

 

4) Stalen kozijn

Een raam uit staal past qua uitstraling goed bij industriële panden zoals lofts. Ze geven woningen een industriële touch. Toch passen ze ook perfect in landelijke woningen. Door hun hoge draagkracht, worden ze ook vaak gebruikt in bedrijfsgebouwen. Staal behoort tot de duurste soort ramen.

Gemiddelde prijs: € 1150 / vierkante meter (inclusief btw, hr++- glas en plaatsing) – prijs aanvragen

 

 

Het belang van hoogisolerend glas

Als je kiest voor nieuwe ramen, ga je best meteen voor hoogrendementsglas. Zo ben je zeker dat er geen warmte verloren gaat. Dit zal je op termijn zeker en vast merken op je energiefactuur. Doordat je op die manier relatief minder uitgeeft aan energie, verdien je de investering terug op 6 à 7 jaar tijd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

prijs ramen in aluminium