Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Voorzetramen: info & prijzen

Is je huis slechts enkel beglaasd en wil je het isolerend vermogen eenvoudig verhogen? Voorzetramen zijn een uitstekend idee om bijvoorbeeld kostbaar glas-in-lood beter te beschermen en isoleren. Ook als dubbel glas geen optie is voor jou, bieden voorzetramen uitkomst. In dit artikel ontdek je alle voordelen en prijsinformatie van voorzetramen.

Voorzetramen laten plaatsen door een vakman? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes. 

 

Wat zijn voorzetramen precies?

Een voorzetraam is een venster (glas of plexiglas) dat voor of achter een bestaand raam geplaatst wordt. Het is een prima alternatief indien dubbel glas technisch niet mogelijk is. Op die manier ontstaat er een luchtspouw tussen de twee glasramen, die vergelijkbaar is met dubbel glas. Deze heeft een isolerende werking (zowel thermisch als geluidsisolerend) en zorgt ervoor dat er maar half zoveel warmte verloren gaat!

De uiteindelijke isolatiewaarde (U-waarde) komt bijna overeen met die van standaard dubbel glas: ongeveer 2,7 W/m²K (tegenover 5,7 bij enkel glas). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het raam isoleert.

De voorzetramen kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gemonteerd worden. Verschillende glasdiktes zijn mogelijk (4 tot 10 millimeter). De ramen kunnen vast geplaatst worden ofwel met scharnieren, zodat ze gedemonteerd kunnen worden. Het profielmateriaal bestaat meestal uit kunststof of aluminium.

 

Voordelen van een voorzetraam

+ In verschillende RAL-kleuren beschikbaar. Dit zorgt wel voor een kleine meerprijs ten opzichte van standaard RAL-kleuren (wit of crème).
+ Energie- en kostenbesparend. Doordat de ramen extra isoleren, zul je minder energie moeten verbruiken.
+ Voorzetramen hebben ook een brandvertragende werking. Enkele beglazing zal onder hoge temperaturen kapot springen. Een voorzetraam biedt in dat opzicht extra bescherming.
+ Verhoogd veiligheidsgevoel: een voorzetraam beschermt je gebouw ook beter tegen inbrekers, omdat je raam zo moeilijker stuk te krijgen is.
+ Waardevermeerdering van het gebouw.
+ Aangenamer leefcomfort: je zal minder last hebben van koude of tocht in huis.
+ Zeer lange levensduur (minstens 10-15 jaar)
+ Voorzetramen zijn snel en gemakkelijk te monteren. De bestaande constructie blijft onaangetast.
+ Een thermische onderbreking is niet mogelijk.

 

Nadeel: risico op condensvorming

Aangezien de voorzetramen niet luchtdicht tegen het huidige glas geplaatst kunnen worden, kan er condens optreden. Daarom is het belangrijk dat voldoende ventilatie mogelijk is. Wanneer je de ramen door een specialist laat monteren, kan die enkele gaatjes of inkepingen in het kozijn maken en op die manier condens voorkomen. De tussenruimte wordt dan geventileerd met buitenlucht.

Eventueel kan, bij plaatsing aan de buitenzijde, ook een stukje afdichtrubber aan de binnenzijde verwijderd worden. Je hebt er dus veel baat bij om de voorzetramen door een professional te laten installeren! Een juiste montage met de nodige aanpassingen scheelt een grote slok op de borrel.

 

Hoeveel kost een voorzetraam?

Voorzetramen zijn een voordelige investering. Ze zijn immers goedkoper dan hoogrendementsglas. Concrete prijzen meegeven is moeilijk, omdat de totaalprijs door verschillende factoren bepaald wordt. Denk maar aan de gekozen afmetingen, de uitvoering (kleur en materiaal), de glasdikte, enzovoort.

We kunnen wel een richtprijs meegeven. Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen 100 en 150 euro per vierkante meter. Op 5 à 10 jaar tijd heb je deze investering al terugverdiend door uitgespaarde stookkosten. Wil je graag concrete prijsvoorstellen op maat ontvangen? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij verschillende erkende vakmannen in de buurt. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Klik hier om prijsoffertes te ontvangen.

 

voorzetramen