Renoveeruwwoning.be

Dak isoleren met PUR: voordelen en prijs

Je dak isoleren met PUR schuim brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo heeft het schuim een goede isolatiewaarde en vult het alle gaten op zodat een naadloze isolatielaag ontstaat. In dit artikel ontdek je meer info en prijzen voor dakisolatie met gespoten PUR.

Snel naar: PUR als isolatiemateriaal – voordelen dak isoleren met PUR schuimprijs per m2

 

dakisolatie met gespoten purPUR als isolatiemateriaal

PUR is de afkorting van polyurethaan. Dit is een mengsel van twee chemische componenten, namelijk isocyanaat en polyol. Deze chemische componenten zijn afzonderlijk van elkaar vloeibaar, maar vormen samen een schuimachtige substantie.

Deze substantie is perfect geschikt voor het isoleren van een dak omdat ze bestaat uit gesloten cellen die droge lucht vasthouden. Daar komt nog bij dat het schuim erg goed hecht, waardoor het gemakkelijk tegen te isoleren wanden of daken aan gespoten kan worden. Je hoeft het ook niet af te werken en kan zelfs belopen worden.

 

Voordelen dak isoleren met PUR schuim

Het isoleren van een dak met PUR brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. Zo kun je met een dakisolatie van PUR profiteren van de volgende voordelen:

  • Met PUR kan erg nauwkeurig gewerkt worden. Zo vult het schuim alle hoeken en gaten op, waardoor er geen kieren of spleten tussen de isolatie ontstaan. Hierdoor is het isoleren van een dak met PUR nauwkeuriger dan bijvoorbeeld isoleren met isolatieplaten, waarbij er meer kans is op spleten.
  • PUR kan gebruikt worden om leidingen weg te werken in de isolatie.
  • Het schuim kan erg snel worden geplaatst en is al binnen twee tot drie minuten helemaal droog. Dankzij deze makkelijke plaatsing kunnen de arbeidskosten beperkt gehouden worden.
  • Het materiaal bevat geen irriterende vezels. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gevoeligheid of allergieën bij het aanbrengen ervan.
  • PUR is rotvrij en ongevoelig voor schimmels of ongedierte.
  • Het materiaal heeft een uitstekende isolatiewaarde.

Wil je je dak laten isoleren met gespoten PUR door een isolatiespecialist?
Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

dak isoleren met pur

 

Prijs dakisolatie met gespoten PUR

Voor de isolatie van je dak met gespoten PUR doe je best een beroep op een professional. Dan kan je rekenen op goed advies en een correcte uitvoering van de werken. Hoeveel de kosten voor het isoleren van daken bedragen, hangt af van verschillende factoren. Onder meer de totale te isoleren oppervlakte en de bereikbaarheid van het dak zullen een grote rol spelen bij het berekenen van de kosten. Gemiddeld gesproken zal de prijs voor dakisolatie met PUR-schuim ongeveer 30 euro per vierkante meter bedragen.

Maak aanspraak op een premie: Door een professional in te schakelen heb je in Vlaanderen overigens recht op een premie die dubbel zo hoog is als de premie voor zelfgeplaatste dakisolatie (4 euro per m² in plaats van 2 euro per m²). Je moet natuurlijk wel voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de premie. Er is bijvoorbeeld een minimale Rd-waarde van 4,5 m²K/W voor het isolatiemateriaal. Je isolatiespecialist kan je meer uitleg geven over de voorwaarden en aanvraagprocedure van deze vergoeding.

Laat je jouw dak isoleren door een aannemer, dan heb je bovendien recht op een verlaagd btw-tarief van 6%. Ook hier gelden bepaalde voorwaarden. Zo moet het gaan om een privéwoning (mag maximaal tot de helft ook voor professionele doeleinden gebruikt worden) ouder dan 10 jaar.

 

Wil je je dak isoleren met PUR schuim? Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij isolatiespecialisten. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Start je aanvraag hier.

 

Lees ook
muurisolatie Muurisolatie: info & voor- en nadelen dak isoleren langs buiten Dak isoleren van buitenaf Spouwmuurisolatie: Voordelen en nadelen Steenstrips met isolatie Isolatie met steenstrips op een bestaande gevel voorgevel renoveren Voorgevel renoveren tuinhuizen op maat Tuinhuis op maat vloer renovatie Vloer renoveren: welke methode kiezen? installateur airco Airco installateur vals plafond Vals plafond plaatsen: materialen en prijzen prijs badkamer renovatie Badkamer renovatie: hoeveel kost het?