Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Tips voor de perfecte trap

Een trap kan een puur praktisch onderdeel van het huis zijn, maar je kan hem evengoed in je interieur integreren. Afhankelijk van het materiaal, de soort trap en treden wordt je huis er extra mee aangekleed. In deze interieurtip zie je alvast inspirerende voorbeelden van moderne, originele en plaatsbesparende trappen.

 

Tips voor de perfecte trap Technisch en esthetisch aspect

Bij het ontwerpen of kiezen van een trap komt heel wat kijken. Enerzijds heb je het technisch aspect van ergonomie en positionering: Een gebruiksvriendelijke trap op een centrale locatie zal de circulatie tussen 2 verdiepen enorm bevorderen.

Anderzijds heb je ook het esthetisch aspect. Door de grote omvang en centrale locatie zal de trap soms een ongewenste blikvanger worden in de woning. Gelukkig bestaan er heel wat elegante oplossingen om van de trap een mooi interieurstuk te maken. 

Wens je beroep te doen op een professional voor het ontwerpen van de perfecte trap voor jouw woning?
✓ Vraag gratis en vrijblijvend prijzen aan op de offertepagina.

 

 

Inspirerende trappen – Design en moderne uitvoeringen

Trappen worden vervaardigd uit talrijke materialen en in allerlei vormen. Dankzij moderne technieken en verankeringsmethoden wordt het steeds makkelijker materialen te gebruiken en te verwerken die voordien onmogelijk waren. Bovendien kan je je trap aankleden met bepaalde materialen om de exacte gewenste look te creëren.

Zo zijn zwevende houten treden, smalle metalen trappen, zwevende betonnen trappen en zigzag trappen uit geperst hout al lang geen uitzondering meer in een modern interieur.

Ook de integratie van ingebouwde LED verlichting is tegenwoordig onmisbaar bij design trappen. Deze zijn niet alleen ideaal als oriëntatie verlichting maar gekleurde LED verlichting is ook een echte eyecatcher!

 

Zwevende houten trap

Deze zwevende houten trap geeft een cleane look aan je woning. Het hout past goed bij het strakke wit van de muur. Op die manier creëert een warm materiaal als hout toch een moderne look.

 

Moderne trap met led verlichting

De moderne trap op bovenstaande foto heeft ingebouwd licht. Dit geeft de natuurstenen tredes een warme gloed. Bovendien kan je de verlichting aanlaten wat een gezellig sfeerlicht creëert in je woning.

 

Inspirerende trappen – Ruimtebesparende trappen

Bij gebrek aan vrije ruimte om een trap met standaard afmetingen te plaatsen, zijn er verschillende oplossingen. Zo kan je trappen steiler maken door een hogere optrede te nemen of gebruik te maken van een kortere aantrede.

Naast deze klassieke oplossing zie je ook steeds meer zig-zag trappen opduiken. Bij dit soort trappen hoor je de opgelegde route te volgen door eerst met je linker- of rechtervoet de trap op te gaan. Dit soort trap neemt tot 2 keer minder ruimte in beslag als standaard trappen.

Daarnaast zijn draaitrappen een populaire optie. Deze zien er mooi uit en voldoen aan je eisen om plaats te besparen.

 

Plaatsbesparende trap - draaitrap

Deze draaitrap uit smeedijzer is de perfecte oplossing voor een kleine ruimte. Hij neemt weinig plaats in beslag en door de gedurfde gele kleur is het een echte blikvanger in de kamer. Deze trap scoort zowel op esthetisch als op technisch aspect. Hij ziet er hip uit en is bovendien heel praktisch. De perfecte combinatie dus!

 

Plaatsbesparende trappen - steile trap

De treden van deze trap zijn een pak hoger dan een klassieke trap. Hierdoor zijn er minder treden nodig om naar boven te gaan. Dit maakt de trap steiler waardoor hij minder plaats inneemt.

 

Inspirerende trappen – Ingebouwde bergruimte

Trappen nemen heel wat ruimte in beslag. Tenzij je een grote woning hebt met veel opbergruimte, kan je deze verloren ruimte beter optimaal benutten. Als de zijkant van je trap open is kan je hierin een bergruimte maken voor wasmachine, toilet, strijkplank en andere huishoudelijke voorzieningen. Ook kan je een boekenrek integreren in de zijkant van je trap om zo het imposant gevoel van de trap te verbergen.

Bij trappen die tussen 2 muren zitten kan je ook opteren om schuiven in de trappen zelf te maken. Je kan ook een open berging creëren aan de zijkant van je trap. Het nadeel hiervan is wel dat alle producten zichtbaar zijn.

 

Plaatsbesparende trap

Plaatsbesparing door middel van een draaitrap is een goede optie, maar bovenstaand ontwerp ook een interessante mogelijkheid. De trap is in een klassieke vorm gebouwd waardoor hij gemakkelijk te belopen is. Door de open ruimte eronder kan je nog al je spullen plaatsen en neemt de trap weinig ruimte in.

 

Trap met opbergkast

De plaats die deze trap inneemt, is optimaal benut door er kasten in te verwerken. Kasten nemen plaats in een kamer in, net als een trap. Om te voorkomen dat deze alle twee kostbare begaanbare ruimte innemen, worden ze gecombineerd.

 

Wens je een trap op maat te laten maken of je huidige trap te renoveren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij installateurs in je buurt.
✓ Klik hier om naar de offertepagina te gaan.