Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Gevel reinigen: vaak toegepaste methodes

Een gevelreiniging kan een groot verschil maken voor de uitstraling van je woning. De gevel reinigen kan op verschillende manieren gebeuren. In dit artikel bespreken we enkele vaak toegepaste methodes om de buitenmuur schoon te maken en je vindt ook de prijs voor een gevelreiniging.

 

Gevel reinigen: populaire technieken

reinigen gevel Voor men begint met het reinigen van de gevel, moet men de buitenmuur eerst grondig inspecteren. Men bekijkt onder meer uit welk materiaal hij is gemaakt, hoe hardnekkig de vervuiling is en wat de staat van het voegwerk is. Vaak reinigt men gevels namelijk onder hoge druk, en de muur en het voegwerk moeten hiertegen bestand zijn.

Pas na deze inspectie kan men een geschikte reinigingsmethode kiezen. Hier vind je alvast enkele vaak toegepaste technieken voor het reinigen van gevels:

 

1) Vochtstralen

Bij het vochtstralen van gevels gebruikt men een straalmiddel gecombineerd met water om de gevel proper te maken. Met deze techniek kan je bijvoorbeeld roet of verf van je buitenmuur verwijderen. Het is belangrijk dat het voegwerk in goede staat is voor men aan de slag gaat. Anders kan het voegwerk loskomen, wat kwalijke gevolgen kan hebben.

 

2) Gevel zandstralen

Bij deze techniek van gevelreiniging worden zandkorrels onder hoge druk tegen de buitenmuur gespoten. Aangezien het hier om een stevige straal gaat, is zandstralen alleen geschikt voor gevels die gemaakt zijn uit een harde steensoort. Ook hier moeten de voegen nog in goede staat zijn om deze behandeling toe te passen.

In dit artikel vind je tips voor als je zelf je gevel wil zandstralen.

 

3) Gevel reinigen: nevelstralen

De techniek van het nevelstralen is voornamelijk geschikt voor gevels die gemaakt zijn uit minder stevige steensoorten. Men maakt hierbij namelijk gebruik van een minder hoge druk. Er zijn echter andere factoren waarmee men rekening moet houden om de gevel niet te beschadigen, zoals de korrelgrootte en -hardheid.

 

4) Stoomreinigen

Een gevel reinigen kan ook met stoom gebeuren. Het grote voordeel van deze techniek is dat de prijs redelijk laag is. Deze reinigingsmethode is vooral geschikt voor gevels waarvan de vervuiling niet al te hardnekkig is. Niet alle materialen zijn overigens bestand tegen de hoge temperatuur van stoom.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het reinigen van je gevel? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele gevelreinigers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

gevel reinigen

 

Buitenmuur impregneren voor een betere bescherming

Eens je gevel gereinigd is, wil je het propere resultaat natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Het is dan ook aangeraden om na de gevelreiniging de buitenmuur te behandelen met een impregneermiddel. Dit middel zal ervoor zorgen dat mossen en algen zich minder makkelijk zullen kunnen hechten aan de buitenmuur. Zo zal je dus langer kunnen genieten van je propere gevel.

Met het impregneren van de gevel vermijd je bovendien ook vochtproblemen. Zo zal de kans op doorslaand vocht in de gevel bijvoorbeeld sterk verminderd worden. Hou er wel rekening mee dat deze bescherming extra kosten met zich zal meebrengen.

 

Gevel reinigen prijs

De prijzen voor het reinigen van een gevel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de hardnekkigheid van de vervuiling, de bereikbaarheid van de gevel en eventuele herstellingswerken zullen een rol spelen bij de berekening van de kosten.

Ook de gekozen reinigingsmethode beïnvloedt de prijs uiteraard. De gevel stoomreinigen kan bijvoorbeeld al vanaf 5 euro per m2, maar andere technieken kunnen 15 euro per m2 of zelfs nog iets meer kosten. Voor een extra bescherming met een impregneermiddel kan je je verwachten aan een bijkomende kost van 8 à 12 euro per vierkante meter.

Wil je je gevel reinigen en hiervoor een professional inschakelen? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij experts in gevelreiniging. Klik hier voor meer info.