Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Dak isoleren van buitenaf

Wist je dat tot wel 30% van de warmte in huis via een niet of onvoldoende geïsoleerd dak verloren kan gaan? Om zoveel mogelijk energie te besparen zonder in te boeten aan binnenruimte kan je het dak isoleren van buitenaf. Hoe dit in zijn werk gaat en wat de prijzen zijn van buitenaf isoleren ontdek je in dit artikel.

Snel naar: wanneer dak langs buiten isoleren? – dakisolatie langs buiten bij hellend dak & plat dakprijs

 

 

Wanneer dak langs buiten isoleren?

Het isoleren van daken van buitenaf gebeurt voornamelijk bij nieuwbouwprojecten en grotere renovatiewerken. De dakbedekking moet bij renovaties namelijk verwijderd worden om het isolatiemateriaal op zijn plaats te brengen. Daarna wordt een nieuwe bedekking geplaatst of wordt de oude bedekking teruggeplaatst, als ze nog in goede staat is.

Je kan dus kiezen voor dakisolatie langs buiten als je dakbedekking aan vernieuwing toe is of als de binnenzijde van het dak al volledig afgewerkt is en je deze niet wil aanpassen. Door te isoleren langs buiten verlies je geen binnenruimte en is de dakconstructie beter beschermd tegen temperatuurschommelingen. Door deze betere bescherming is de kans op vochtproblemen en vorstschade aan de constructie kleiner. Het gaat om een ononderbroken isolatieschil, waardoor er minder kans is op koudebruggen.

Je dak langs buiten laten isoleren? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op maat aan.

 

 

Hellend dak isoleren langs de buitenzijde

Het aan de buitenkant isoleren van een schuin dak is beter gekend als het sarkingprincipe. Dit gebeurt door isolatieplaten aan te brengen op het bestaande dakbeschot.

Bij deze methode van het isoleren van een dak van buitenaf kunnen verschillende materialen worden gebruikt: isolatieplaten uit EPS (piepschuim), PUR en PIR. PUR en PIR zijn duurder dan EPS, maar isoleren ook beter en zijn dichter van structuur, wat ruimtewinst oplevert. Ze zijn wel minder geluidswerend dan bijvoorbeeld glaswol of rotswol. Deze minerale wollen worden voornamelijk gebruikt voor het isoleren van daken langs de binnenzijde.

 

hellend dak isoleren van buitenaf

 

Plat dak isoleren van buitenaf (warm dak)

Bij een plat dak is isoleren van buitenaf de beste optie en dat zowel bij bestaande als nieuwe daken. Platte daken langs buiten isoleren noemt men het “warm dak principe” omdat de volledige dakconstructie zich langs de warme, geïsoleerde zijde van het dak bevindt.

Voor het isoleren van een plat dak worden net als bij hellende daken voornamelijk harde isolatieplaten gebruikt, bijvoorbeeld uit PUR of XPS. Bovenop de isolatie komt nog een bedekking te liggen. Men kan hierbij bijvoorbeeld kiezen voor EPDM of roofing.

 

Prijzen dakisolatie langs buiten

Voor de isolatie van daken langs buiten kunnen de prijzen flink variëren. Voor de isolatiewerken alleen beginnen de prijzen ongeveer vanaf 40 euro per m2. Voor het verwijderen van de oude dakbedekking, het plaatsen van isolatiemateriaal en een nieuwe bedekking moet je rekening houden met prijzen vanaf ongeveer 75 euro per m2. De kosten hangen voornamelijk af van de oppervlakte en de bereikbaarheid van het dak, het gebruikte isolatiemateriaal en het type dakbedekking.

Wil je je dak van buitenaf laten isoleren door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij dakwerkers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

dakisolatie langs buiten

 

Belang van het onderdak

Bij oude daken is er vaak geen onderdak geplaatst. Dit is nochtans een belangrijk onderdeel van het dak. Een onderdak is namelijk een water- en winddichte beschermingslaag tussen de isolatie en de dakbedekking. Zo zijn de isolatieplaten en de onderliggende dakconstructie beschermd tegen vocht en stof. Het vocht in huis moet de woning wel nog kunnen verlaten. Om die reden moet het onderdak dampopen zijn. Hou er rekening mee dat het plaatsen van een onderdak extra kosten met zich zal meebrengen.

 

Wil je je dak langs buiten laten isoleren? Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in dakisolatie. Prijzen vergelijken wordt zo erg eenvoudig! Start je aanvraag hier.