Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Offerte badkamer: hoe vergelijken?

Een offerte voor een badkamer renovatie kan oplopen tot wel 25.000 à 30.000 euro (excl. btw, incl. uitvoering), afhankelijk van de omvang van je project. Omdat deze werken een behoorlijk flinke hap uit je budget nemen, doe je er goed aan om meerdere badkamer offertes te vergelijken. Hoe begin je daar precies aan? En waarop moet je letten? We helpen je graag verder in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe vergelijk je het best badkamer offertes?
Hoe kies je de beste badkamerspecialist?
Vraag gratis je badkamer offertes aan

 

 

Hoe badkamer offertes aanvragen?

Is je huidige badkamer te klein geworden? Of wil je een bestaand ligbad vervangen door een moderne inloopdouche? Dan kan je via onze offertedienst gratis en vrijblijvend meerdere badkamer offertes aanvragen en vergelijken. Hoe helpen wij je nu verder? De verschillende stappen op een rij:

 1. Vul het aanvraagformulier in: om je in je zoektocht bij te staan, is het belangrijk dat we een goed zicht hebben op jouw project. Pas zo vinden wij de meest geschikte specialist voor jou. Vink het onderwerp van de offerteaanvraag aan en beschrijf je wensen bij de toelichting.
 2. Onze klantendienst neemt contact met je op: hebben we meer informatie nodig om je project te koppelen aan de meest geschikte professional? Dan mag je je aan een telefoontje verwachten. Geef zeker aan wanneer je het liefst gecontacteerd wordt.
 3. Ontmoet verschillende professionals: is je aanvraag compleet? Dan geeft ons service team je gegevens door aan 2 à 3 geschikte professionals actief in je regio. Die nemen binnen enkele werkdagen rechtstreeks contact met je op voor verdere inlichtingen, een plaatsbezoek, …
 4. Ontvang offertes op maat: neem met je vakspecialist zeker al je wensen goed door. Een zo realistisch mogelijke offerte ontvang je alleen wanneer je duidelijk met elkaar communiceert.
 5. Vergelijk offertes: namen alle professionals contact met je op? En kreeg je voldoende tijd om samen het project door te nemen? Dan ontving je verschillende prijsvoorstellen. De beste keuze? Die maak je door te vergelijken! Hoe begin je daar nu aan? Met onze tips lukt het je zeker en vast!

Badkamer offertes online aanvragen? Dat kan via onze offertedienst!

badkamer renovatie offerte

 

Hoe vergelijk je het best badkamer offertes?

Elke offerte is anders: iedere professional heeft zijn eigen huisstijl en hanteert een andere opbouw. Wil je een weloverwogen keuze maken? Leg dan alle voorstellen naast elkaar. Hou hierbij de volgende tips in gedachten:

 

TIP 1: controleer alle onderdelen op de offerte

Hoewel de opmaak van een offerte vaak sterk afhankelijk is van bedrijf tot bedrijf, bevatten alle offertes doorgaans de volgende elementen:

 • De bedrijfsgegevens (naam firma, adres, btw-nummer en bankrekening)
 • Jouw gegevens als particulier
 • Een offertenummer
 • De prijzen en een prijsopbouw (artikelen, referentienummers, aantallen, …)
 • De algemene voorwaarden van de offerte
 • Een vak voor handtekeningen

De belangrijkste punten waarop je moet letten bij je vergelijking zijn de algemene voorwaarden en de prijs(opbouw).

 

TIP 2: bekijk de prijsopbouw

Een betrouwbare professional besteedt veel aandacht aan een uitgebreide opsomming van de materialen en een omschrijving van de werkzaamheden. Belangrijk hierbij is dat hij transparant communiceert over de kostprijs van alle producten en diensten. Welke werken staan er op de planning? Hoeveel stuks zijn er nodig? Zijn alle prijzen inclusief of exclusief btw? Kunnen die prijzen onderhevig zijn aan veranderingen?

 

TIP 3: heb aandacht voor de kleine lettertjes

Naast een grondige uiteenzetting van de geplande werkzaamheden, zijn ook de ‘kleine lettertjes’ belangrijk. Hierin staat o.a. de geplande aanvang van de werken, of je een voorschot moet betalen en hoeveel dat voorschot dan precies bedraagt, of er nog bijkomende kosten zijn (bv. bijkomende arbeidsuren), .. Hierin staat ook hoe lang de offerte geldig is en of deze onderhevig is aan prijsschommelingen.

 

TIP 4: ga na of alles overeenstemt met wat je hebt besproken

Heb je alle offertes doorgenomen? Ga ten slotte na of alles wat je met je badkamerspecialist hebt besproken ook daadwerkelijk in de offerte staat. Heeft hij rekening gehouden met jouw materiaalvoorkeuren? En werd het budget dat je vooropstelde in acht genomen? Zorg ervoor dat je nadien niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Eenmaal ondertekend, is een offerte bindend.

 

BELANGRIJK: staar je niet blind op de prijs

De beoogde kostprijs is een belangrijke keuzefactor, maar laat die prijs niet alleen de doorslag geven. Onze tip? Zorg dat je op voorhand goed weet hoeveel je aan je project wil besteden. De kostprijs voor een nieuwe badkamer of een renovatie hangt af van het type werken, de omvang, de afwerking, de materialen en de totale arbeidsduur. Een goedkoper project is niet per se de beste keuze, maar de duurste offerte hoeft ook niet de beste realisatie te zijn. Aan jou om te bepalen wat jij het belangrijkste vindt aan de hand van onze bovenstaande tips!

Op zoek naar offertes voor badkamers? Dan zit je hier goed! Start hier je aanvraag.

 

offerte badkamer

 

Hoe kies je de beste badkamerspecialist?

Nam je de offerte voor je badkamerrenovatie grondig onder de loep? Opteer dan voor een specialist die bij je past! Waarop baseer je jouw keuze? Stel jezelf de volgende vragen:

 

1. Wat zeggen eerdere klanten?

Hoe weet je of je een betrouwbare professional voor je hebt? Door voorafgaand eens z’n website door te nemen en reviews op te zoeken. Een specialist die trots is op z’n verwezenlijkingen, heeft ongetwijfeld foto’s van eerdere realisaties op z’n pagina staan. En is dit niet het geval? Aarzel dan niet om ernaar te vragen.

 

2. Hoe verliep het eerste contact?

Een eerste indruk is altijd belangrijk. Had je tijdens de kennismaking het gevoel dat je professional je begreep en met je meedacht? Dan is dit alvast een goede indicator van jullie verdere samenwerking. Zorg ervoor dat je altijd bij hem terechtkan als je nog vragen hebt over het verloop van de werken of over de offerte.

 

3. Wat vind je van het badkamerontwerp?

Elke professional heeft z’n eigen voorkeuren qua technieken en materialen. Die zie je ongetwijfeld terugkeren in het ontwerp. Daarom is het belangrijk dat jij duidelijk communiceert over jouw wensen en esthetische voorkeuren. Ben je dus niet volledig akkoord met het ontwerp? Wees hier dan transparant over!

 

4. Ben je tevreden met het advies?

Een goed verloop van het kennismakingsgesprek is cruciaal in jullie samenwerking. Een vakspecialist denkt altijd met je mee. Dit is belangrijk in de vergelijking van de verschillende specialisten. Ben je tevreden met zijn advies? En zijn er gelijkenissen en verschillen met dat van de andere badkamer experts die je hebt gesproken?

 

Vergelijken loont!

Wie je ook kiest, een professionele samenwerking staat garant voor een mooie eindrealisatie. Zo ben je zeker van een badkamer geplaatst volgens de regels van de kunst. Bovendien kan je altijd bij je professional terecht wanneer je na de werken problemen zou ondervinden.

Kortom, het loont om tijd te investeren in het vergelijken van diverse offertes. Zo maak je niet alleen de meest prijsbewuste keuze, maar vind je ook een specialist die bij je past! Interesse? Vul dan ons aanvraagformulier in en ontvang gratis badkamer offertes op maat.