Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Gietvloeren: soorten & prijzen

Gietvloeren vormen een erg moderne vloerbekleding. Vroeger werden ze voornamelijk gebruikt in industriële panden, maar de gietvloer heeft veel aan populariteit gewonnen in particuliere woningen sinds de stijgende populariteit van de industriële stijl. In dit artikel lees je meer over gietvloeren, hun voordelen en prijzen.
(bron: gietvloeren expert)

Gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen voor het plaatsen van gietvloeren kan op deze pagina.

 

Wat zijn gietvloeren?

soorten gietvloeren Een klassieke vloerbekleding, zoals tegels of parket, wordt in de meeste gevallen gelegd. Bij gietvloeren is dit niet het geval. Gietvloeren worden niet gelegd, maar -zoals de naam het zegt- gegoten. Ze bestaan uit meerdere lagen, die samen ongeveer drie millimeter dik zijn. Gegoten betonvloeren zijn echter een pak dikker. De dikte van deze vloeren bedraagt vaak 10 centimeter of meer.

Gietvloeren worden in verschillende lagen gegoten. De eerste laag is een soort primer. Deze zorgt ervoor dat er hechting ontstaat tussen de ondervloer en de tweede laag van de gietvloer. De tweede maakt de vloer egaal en luchtdicht. De derde laag is een laag in de gewenste kleur, waar vervolgens de vierde laag met de definitieve kleur overheen komt. Een gietvloer in de natuurlijke kleur laten ingieten kan uiteraard ook. De precieze methode voor het plaatsen van gietvloeren is uiteraard afhankelijk van het type vloer dat gekozen is.

 

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Het aanleggen van gietvloeren brengt verschillende voordelen met zich mee:

– Een geheel egale look, zonder naden. Hierdoor krijgt je inrichting een rustige en strakke uitstraling.

– Gietvloeren zijn heel onderhoudsvriendelijk.

– Gietvloeren kunnen aangebracht worden over bestaande vloeren en zijn ook mogelijk in combinatie met vloerverwarming.

– Het gieten van de vloer kan vrij snel gebeuren. Dat in tegenstelling tot bij vloerbekleding die helemaal gelegd moet worden.

– Gietvloeren scheppen een bijzondere en authentieke sfeer in je interieur.

–  Duurzaam. Zo kan je wel tot vijftig jaar met een gietvloer doen.

– Je kan genieten van een erg comfortabel en warm gevoel, ook op blote voeten.

– Veel mogelijkheden qua structuur en afwerking: betonlook, strakke look, opvallende kleuren, robuust,…

 

Wil je een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Voorbeelden van gietvloeren op cementgebonden basis zijn egaline, woonbeton, gietmortel of betonvloeren. Aangezien deze vloeren erg hard zijn, zijn ze erg geschikt voor industriële toepassingen.

Verder bestaan er ook epoxy gietvloeren. Deze kunststofvloer heeft een hoogglans uiterlijk en zie je vooral terugkomen in garages, bouwmarkten en bedrijfshallen. In tegenstelling tot de meeste andere gietvloeren is epoxy gietvloer niet combineerbaar met vloerverwarming. Epoxy vloeren kunnen geen krimp- en uitzetspanningen opvangen. Aangezien de warmte van vloerverwarming kan leiden tot uitzetting en krimping van de vloer zouden dus scheurtjes kunnen ontstaan.

Tot slot is er nog de polyurethaan gietvloer (PU gietvloer). PU gietvloeren zijn vloeren met een zijdeglans of matte look die geschikt zijn voor woningen, winkels en kantoren. ze zijn slijtvast, zijn beschikbaar in veel kleuren en zijn bovendien heel makkelijk schoon te maken. Bij particulieren die op zoek zijn naar een geschikte gietvloer voor een woning is deze vloer dan ook heel populair.

 

gietvloeren

 

Prijzen gietvloeren

De prijzen van gietvloeren zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de totale oppervlakte en het type gietvloer zullen een rol spelen bij het bepalen van de kostprijs.

Voor epoxy en PU gietvloeren schommelen de prijzen gemiddeld tussen 70 en 100 euro per m². Betonvloeren zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro per vierkante meter, maar de prijs kan al snel oplopen tot meer dan 100 euro per m².

Het egaliseren van een vloer, dat voorafgaat aan een definitieve afwerking van de vloer, kan al vanaf 10 euro per vierkante meter.

 

Ben je benieuwd naar een prijs op maat voor de plaatsing van een gietvloer in jouw woning of bedrijf? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij vakmannen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.