Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.be Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.be

Gietvloer vloerverwarming

Zowel gietvloeren als vloerverwarming worden steeds populairder. Ook samen vormen ze een perfecte combinatie. Info over de mogelijkheden en prijs vind je hier samen met interessante weetjes over gietvloer vloerverwarming.

 

vloerverwarming met gietvloer Gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming.

Dat geldt zowel voor kunststof gietvloeren, troffelvloeren als cementgebonden gietvloeren. De meeste soorten Epoxy gietvloeren vormen evenmin een probleem.

Door de geringe laagdikte van een gietvloer kan de vloerverwarming zijn warmte snel afgegeven aan de ruimte en zijn goede energierendementen mogelijk.


Vloerverwarming
bij gietvloeren is dus prima mogelijk maar voor een kunststof vloer geldt wel een maximum watertemperatuur van 55° C. In het grootste deel van de gevallen zal dit geen probleem zijn aangezien de temperatuur van het CV water bij vloerverwarming niet boven de 45°C komt.

Prijs gietvloer vloerverwarming

De kostprijs van gietvloer vloerverwarming is afhankelijk van twee dingen.

Enerzijds is er de gietvloer zelf. Daarbij is de prijs afhankelijk van het aantal vierkante meters, het aantal lagen dat wordt aangebracht en het soort vloer. Anderzijds is er de vloerverwarming. Daarbij is de kostprijs eveneens afhankelijk van de oppervlakte van de vloer en het soort vloerverwarming.

 

Benieuwd naar de kostprijs van een gietvloer op maat van jouw woning?
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes voor een gietvloer aan bij erkende aannemers.

Benieuwd naar de kostprijs van vloerverwarming op maat van jouw woning?
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes voor vloerverwarming aan bij erkende installateurs.

 

gietvloer vloerverwarming

 

Wanneer vloerverwarming aanzetten?

Wanneer er net nieuwe gietvloer is gelegd, mag je niet gelijk de vloerverwarming aanzetten. De vloer moet eerst minimaal veertien dagen de tijd krijgen om rustig uit te kunnen harden.

 

Stookprotocol gietvloer vloerverwarming

Indien er een nieuwe gietvloer met vloerverwarming is gelegd moet je het volgende opstook en afkoel protocol aanhouden om ervoor te zorgen dat er geen scheuren in de vloer gaan ontstaan:

1. Begin met een CV-watertemperatuur die vijf graden hoger is dan de temperatuur in de ruimte. Let op: ‘watertemperatuur’ dus niet de temperatuur van de thermostaat.

2. Per vierentwintig uur (mag ook langer) verhoog je de watertemperatuur met vijf graden, tot je ongeveer een watertemperatuur hebt bereikt van 40°C. Ga zeker niet hoger met de temperatuur!

3. Zorg dat de temperatuur van het water gedurende 24 uur constant blijft.

4. Nu volgt het afkoelen van de vloer, dat ook stapsgewijs moet gebeuren. Verlaag de watertemperatuur iedere 24 uur net zolang tot je de temperatuur hebt bereikt waarmee je gestart bent.

5. Voor het beste resultaat kun je het protocol het beste één of meerdere malen herhalen.